Skip to main content
Als God in Frankrijk bij ‘Voer bie de boer’
Voer bie de Boer '17
26 Jun 2017

Als God in Frankrijk bij ‘Voer bie de boer’

Zaterdagavond 24 juni was het genieten op het boerenerf van de familie Bussink in Bussloo. Stichting Wilp Staat Op was hier verantwoordelijk voor ‘Voer bie de boer’. Een sfeervol evenement waarbij op een bourgondische wijze het leven werd gevierd. Tussen de appelbomen namen ruim 110 levensgenieters plaats voor een gemoedelijke en gezellige avond. Het terrein was prachtig aangekleed met kleurrijke lampjes, vele sfeerlichtjes en vuurkorven. Lange tafels waren verfraaid met veldboeketten en grote houten kisten fungeerde als statafels. De boomgaard kreeg zodoende de uitstraling van een pittoreske Franse plattelandstuin.

Troubadour Riemer v/d Meulen zorgde voor een heerlijk sfeertje en krijg de gasten aan het zingen.

Troubadour Riemer v/d Meulen zorgde voor een heerlijk sfeertje met luidkeels gezang als gevolg.

Terwijl een troubadour zich tussen de tafels door bewoog genoten de mensen van een aantal culinaire hoogstandjes. Ik kreeg een stempelkaart waarmee ik verscheidene gerechten kon bestellen. Als voorafje waren er verschillende huisgemaakte salades, gevulde champignons en natuurlijk stokbrood. De tweede gang was een broodje pulled pork maar toen moest het beste nog komen. In een ijzeren ton werd er namelijk zalm gerookt en onder de klep van een grote barbecue kwamen stukken vlees vandaan die ik niet eerder in zulke afmetingen gezien had. De zalm was perfect en heerlijk zacht. Het smelte werkelijk op mijn tong. Het vlees bleek bavette en picanha te zijn. Ik had er nog nooit van gehoord maar Ton van Bussel (van Club Steaks uit Wilp) kon er alles over vertellen. Samen met Victor van Heijnsbergen was hij verantwoordelijk voor deze culinaire hoogstandjes. Terwijl Victor de garing van het vlees nauwlettend in de gaten hield gaf compagnon Ton vol passie tekst en uitleg. Ondertussen portioneerde hij met een groot mes een bavette. De stukken die ik kreeg waren heerlijk mals. De hoge verwachtingen die ik had werden totaal waargemaakt.

 

Tot slot stond er ijskraam alwaar ik kon kiezen uit zes verschillende soorten ijs. Dit alles voor een eenheidsprijs van €20,-. Enorm schappelijk naar mijn mening. De opbrengst komt volledig ten goede aan de Stichting Wilp Staat Op. Dit jaar zetten zij zich in voor Duchenne,  Ambulancewens en Wonderkids. In het najaar organiseren ze nog een diner in de kantine van tennisvereniging ‘De Boerehofstee’. Verder staat er nog een voetbaldag, een bakwedstrijd en een Allerzielenconcert op de agenda. Meer info hierover staat op de website van Wilp Staat Op.

 

Met ruim 100 bezoekers was het evenement uitverkocht en zat de tent helemaal vol!

Met ruim 100 bezoekers was het evenement uitverkocht en zat de tent helemaal vol!

Gerrit Kroes en Gert-Jan Gerrits van Wilp Staat Op waren laaiend enthousiast over het verloop van de avond. “We zijn vanavond helemaal uitverkocht. We hebben hierdoor zelfs mensen moeten teleurstellen. Helaas is het weer niet zo goed als vorig jaar maar ik denk dat we daar goed op hebben ingespeeld met een grote tent” zegt Gerrits. Kroes sluit aan door alle vrijwilligers te bedanken voor hun hulp. “Het blijft hartverwarmend om te zien dat we nog steeds zoveel steun krijgen uit allerlei hoeken” aldus Kroes.

 

Zo bleef het nog lang gezellig op het boerenerf, mede dankzij het optreden van Project Loheus. Een vierkoppige band die louter liedjes speelden uit het repertoire van Daniel Loheus. Deze muzikale omlijsting paste volledig in (of om) het plaatje. Ik neem nog een biertje en geniet. ‘Wie dut mie wat vandaage…..

 

OpbrengstVbdB

 

Nu kunnen wij ook de opbrengst bekend maken. Uiteindelijk bleef er onderaan de streep € 1052,87 over voor het goede doel! Een prachtige opbrengst waar wij enorm blij mee zijn. Mocht u vragen hebben over deze opbrengst, neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen deze uitkomst dan nader toelichten. Op Facebook zijn ook foto’s te vinden van dit evenement.

About Guus Kroes

Trotse voorzitter van de Stichting Wilp Staat Op.

Related Posts

WSODinerUitgesteld

WSO Diner uitgesteld!

Helaas bereikte ons vandaag het trieste bericht dat Theo Pol vannacht is overleden. Hierdoor hebben wij...

Mooie foto gemaakt door MAX Photography

Volop voetbalplezier onder de zon

Afgelopen donderdag, 20 augustus, organiseerde Stichting Wilp Staat Op en ZportZ een voetbaldag op de...

OmslagFB

Menu Italiaanse WSO Diner

Zoals bekend vindt op vrijdagavond 9 maart 2018 de zesde editie van het ‘Wilp Staat Op-diner’ zal plaats....

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*