Skip to main content
Derde Allerzielenconcert; ware belevenis
IMG_1086 (2)
08 Nov 2018

Derde Allerzielenconcert; ware belevenis

Voor de derde maal heeft de stichting Wilp Staat Op een Allerzielenconcert georganiseerd om stil te staan bij het gemis van dierbaren. Net als de voorgaande jaren werd ook dit een sfeervolle avond waarop vooral de akoestische muziek aan het woord was.

Al ruim voor 20.00 uur stroomde de kerk vol met mensen en zocht men een plekje, nadat er een kaarsje was aangestoken. Na de opening met een gedicht gingen de kerkdeuren open en was er in het romaanse gedeelte van de dorpskerk de muziek al te horen. Gilian Hettinga met doedelzak kwam de kerk binnen met in zijn kielzog Deventer muzikanten. Highland Cathedral is het nummer, dat men ten gehore bracht. De kerk vulde zich met deze overweldigende muziek en bezorgde de aanwezigen kippenvel en de toon was gezet. Dit gaat een bijzondere avond worden. En dat is het ook geworden. Er waren enkele sprekers die vertelde over hun persoonlijke gemis, waarna er een verzoek lied volgde uit gevoerd door een van de hieronder vermelde artiesten. Die overigens allen geheel belangeloos hebben meegewerkt. Dit in de sfeervolle ambiance met veel lichtpuntjes. Ook werden er namen op genoemd van overledenen. In liefdevolle herinnering werden zij op deze avond in het licht gezet.

 

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met verlies, pijn en rouw. Dit zal voor iedereen op een eigen wijze worden gedragen en beleefd. Men kan die pijn niet bij een ander wegnemen, en voor rouwen staat geen tijd. Maar een reikende hand, een luisterend oor, oprechte aandacht en samen stil staan bij een groot gemis, daarvoor was deze avond bedoeld en dat is gelukt. De bezoekers verlieten de kerk ieder met zijn of haar gedachten en gevoelens, maar allemaal met een positief gevoel na het meemaken van een hele bijzondere avond, waarin muziek en gesproken woord als troost werd ervaren. Na het concert was er de gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Voor verschillende artiesten was dat een moment om even spontaan met elkaar te zingen en muziek te maken.

 

De organisatie van de stichting Wilp Staat Op kan terug kijken op een geweldig avond en is voornemens in 2019 wederom een Allerzielen concert te organiseren. En ook dan hoopt de organisatie weer heel veel mensen te mogen ontvangen in de dorpskerk van Wilp.

 

Artiesten:

Ilona Nieuwenhuis en Amanda Leurink

Saar Kroes en Olaf Koot.

André de Jong en Bernard Zwiers

Frans Pol

Koor Brassa

Henk Wagenaar en Deventer muzikanten

m.m.v. Gillian Hettinga

 

Sprekers:

Frans Pol

Lucia Kiesbrink

Jetty Pasterkamp

M.m.v.:

Mieke Bensink

Jan Voortman

Truus Wagenaar

 

Foto’s van deze avond vind je op onze Facebookpagina. Klik hier.

About Guus Kroes

Trotse voorzitter van de Stichting Wilp Staat Op.

Related Posts

omslag Zuid Voetbaldag

Spelplezier in nat pak tijdens derde Zuid Voetbaldag

Het is iets na tienen op herfstachtige donderdag. Op het trainingsveld van SV CCW’16 te...

OmslagFB

Nieuwe datum WSO diner

Zoals je hebt kunnen lezen is het diner deze maand niet doorgegaan. Hierbij maken we...

72924252_2539193506169090_2324838399728418816_n

Cheque voor Mark Gilligan en zijn strijd tegen MS

Het blijft mooi om samen als Wilpenaren doormiddel van activiteiten die in het teken staan...

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*