Skip to main content
Geen Allerzielenconcert dit jaar
pexels-photo-783200
28 Okt 2020

Geen Allerzielenconcert dit jaar

De afgelopen drie jaar heeft Stichting Wilp Staat Op een nieuwe beleving gegeven aan Allerzielen door een speciaal concert te organiseren. Helaas kan het dit jaar vanwege de corona pandemie niet doorgaan. De drie gehouden edities waren stuk voor stuk sfeervolle avonden waarin muziek en samenzijn ons troost brachten. Het waren avonden waarop weinig woorden nodig waren. De concerten begonnen met een gedicht en vervolgens werd een grote kaars aangestoken. Daarna nam de muziek het over.

Ergens in het publiek stond iemand op en maakte ons deelgenoot van het persoonlijke gemis wat hij of zij kent. Het is fijn om de naam van een dierbare overledene uit te spreken en de herinneringen te delen. Vervolgens hadden de muzikanten een verzoeknummer eigen gemaakt om dit als troost door de kerk te laten klinken. De Allerzielenconcerten werden al die jaren goed bezocht, er was duidelijk behoefte aan samen stil verdriet te delen en het leven te vieren.

Kaars
We zijn ons in deze tijd meer en meer bewust van de kwetsbaarheid waarin we leven. Het samenzijn is anders. Het is stiller en we missen het om een arm om iemand heen te kunnen slaan. Er is angst, wanhoop en verdriet voor hen die strijden of dierbaren die achter blijven.Tijd voor een warme deken van licht. De Stichting Wilp Staat Op doet een beroep op iedereen om op maandag 2 november (Allerzielen) om 19.00 uur een kaars voor het raam te ontsteken. Zodat we elkaar zien en zelf naar de kaars kunnen kijken en hier troost uit halen voor hen die we zo missen. Maar ook om steun te bieden aan de mensen die deze warmte nodig hebben.

About Guus Kroes

Trotse voorzitter van de Stichting Wilp Staat Op.

Related Posts

opbengst wso diner

Wederom geslaagd WSO Diner

Afgelopen vrijdag zat ons 'restaurant' afgeladen vol. 41 mensen hadden een tafel gereserveerd en daarmee...

Doneer aan onze deelnemers van de ACS

Er kan gedoneerd worden!

Inmiddels hebben Saar Kroes, Gert-Jan Gerrits en Irma Berger- Achterkamp een eigen actiepagina op de...

vbdb

Opbrengst ‘Voer bie de Boer’: € 1087,28

Onze penningmeester heeft inmiddels alle bonnetjes binnen en is vervolgens aan het rekenen geslagen. Dat...

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*