Skip to main content
Over ons

Stichting Wilp Staat Op

Om transparantie te waarborgen heeft Wilp Staat Op (WSO) besloten zich in te schrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel met een stichting als rechtsvorm. Met hulp van Opbroek Netwerk Notarissen te Deventer zijn er statuten opgesteld welke verplicht zijn bij het aanvragen van een dergelijke rechtsvorm. Sinds begin 2015 staan we ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het ‘officiële’ bestuur van onze stichting bestaat uit:

  • Voorzitter: Guus Kroes
  • Penningmeester: Vacant (Momenteel ingevuld door Gert-Jan Gerrits)
  • Secretaris: Ilona Ordelman-Zuidema
  • Bestuursleden: Vacant.

Daarnaast bestaat WSO uit: Jacqueline van Doorn, Saar Kroes, Gerrit Kroes, Ida Menninga, Joke Mannessen.

 

Geschiedenis

 

Eind 2011 zagen drie jongvolwassenen hun moeder strijden tegen de ziekte kanker. Een strijd die indruk op hen maakte. Van dichtbij zag men hoe oneerlijk het leven soms kan zijn en deze onmacht zette ze om in daden. Er werd van alles georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek tegen deze verschrikkelijke ziekte. Bergen werden er beklommen, letterlijk en figuurlijk. Helaas leeft één van de grondleggers niet meer, maar ‘Wilp Staat Op’ is nog steeds actief. Zijn overlijden heeft ‘Wilp Staat Op’ een andere betekenis gegeven. We zetten ons niet meer in voor eenzelfde doel maar trekken het breder. Tegenwoordig willen iets doen voor het dorp, zijn inwoners en de leefbaarheid, maar ook landelijke goede doelen willen we blijven steunen.

Wat doen we dan? Wij organiseren diverse acties, evenementen en feesten waarbij de gehele opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Welk doel dit is wisselt en we staan altijd open voor suggesties. Dit kan een tastbaar en lokaal doel zijn maar ook iets landelijks. Zo snijdt het mes aan twee kanten; zorgen we voor activiteiten in het dorp en proberen we iets moois te realiseren met de opbrengst hiervan.

In 2012 werd er ruim € 15.000,- opgehaald, in 2013 ruim € 32.000,- en in 2014 kwam hier nog zo’n € 15.000 bij. In 2015 hebben we ons ingezet voor Stichting Judith’s Lyme Battle. In 2016 doen we dat voor de Stichting ALS Nederland door mee te doen aan de Amsterdam City Swim. Voor dit goede doel hebben we € 4149,70 opgehaald. In 2017 steunde we drie goede doelen, te weten:  Stichting WonderkidsStichting Ambulancewens en Duchenne Parents Project. Tijdens het laatste WSO Diner van 2017 hebben we deze drie goede doelen een mooie cheque kunnen overhandigen van €650,- per goed doel.

In 2018 hebben we ons opnieuw ingezet voor het KWF door deel te nemen aan de Samenloop voor Hoop in Twello. Het was een prachtig evenement en via verschillende acties hebben wij zo’n €3.000,- bijgedragen aan dit goede doel.

 

Algemene informatie