Skip to main content
Recordaantal deelnemers bij ‘Zuid Voetbaldag’
ZuidVoetbaldag 2018 (5)
05 Nov 2018

Recordaantal deelnemers bij ‘Zuid Voetbaldag’

In de herfstvakantie vond de vijfde editie van de ‘Zuid Voetbaldag’ plaats op de velden van SV CCW’16 in Wilp. De organisatie lag zoals elk jaar in handen van ‘Wilp Staat Op’ in samenwerking met Zportz. Maar liefst 93 kinderen, in de basisschoolleeftijd en afkomstig uit de hele gemeente, hadden zich opgeven. Dit komt neer op een verdubbeling van het aantal voetballertjes ten opzichte van vorig jaar.

 

Hoe valt dit grandioze succes te verklaren? Wellicht komt het door de speciale gasten die er aanwezig waren, zoals de Nederlands kampioene Freestyle Football; Jasmijn Janssen uit Apeldoorn. Zij was er de hele dag en verzorgde diverse clinics, telkens aangepast op het niveau van de deelnemers. De Apeldoornse sloot de voetbaldag op leuke wijze af met een showtje waarbij ze haar eigen skills en die van de deelnemers liet zien. Dit ging overigens samen met de officiële opening van het pannaveld. Ook kwam er een keeper van Go Ahead Eagles O19 langs. Alle deelnemers mochten een kans wagen tegenover hem en uiteindelijk bleek Tim ten Have van V&L de beste schutter. Verder waren er verschillende voetbalactiviteiten, zoals een snelheidsmeter, partijspelletjes, afwerkvormen en levend voetbal. Zodoende vloog de dag voorbij en ging iedereen moe en voldaan naar huis, net als de organisatie. “93 kids bezig houden is gelukkig geen alledaagse kost maar wat was het weer een geslaagde dag! Al dat voetbalplezier bij elkaar, maakt het toch enorm leuk om te doen. Mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Zonder hen hadden we dit niet kunnen bewerkstelligen” aldus Guus Kroes namens organisator ‘Wilp Staat Op’. De datum voor volgend jaar is inmiddels ook alweer bekend. Op 24 oktober 2019 is iedereen weer van harte welkom voor een dagje voetbalplezier.

ZuidVoetbaldag 2018 (1)

 

Op de foto ziet u de winnaars per leeftijdscategorie samen met de wethouder Hans van der Sleen van de Gemeente Voorst (vlnr): Mika Jongepier, Merlijn Jumelet en Isa Booij. De jongen rechts nam de prijs voor Frey Zweers in ontvangst.

 

Meer foto’s van deze prachtige dag vind je op onze Facebook-pagina. Klik hier! 

About Guus Kroes

Trotse voorzitter van de Stichting Wilp Staat Op.

Related Posts

WSO Diner - 18-03-16

2de WSO Diner in aantocht

Tweede editie van WSO Diner Op vrijdagavond 18 maart vindt de tweede editie van het...

36795482_2104437249835017_4866330235655684096_n

Sponsoren bedankt!

Via deze weg willen wij onze sponsoren bedanken. Mede dankzij jullie hebben we een prachtig...

Oprichting van de stichting met dank aan Opbroek Netwerk Notarissen

Wilp Staat Op wordt een stichting

De mensen achter ‘Wilp Staat Op’ blijven de handen uit de mouwen steken. De sfeer...

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*