Skip to main content
Volop voetbalplezier onder de zon
Mooie foto gemaakt door MAX Photography
09 Okt 2015

Volop voetbalplezier onder de zon

Afgelopen donderdag, 20 augustus, organiseerde Stichting Wilp Staat Op en ZportZ een voetbaldag op de velden van SV Wilp. Deze dag was bedoeld voor alle voetballertjes uit de regio die graag een hele dag met een bal in de weer zijn. Het weer was prachtig, het spelplezier hoog maar helaas werd de opkomst van verleden jaar niet geëvenaard.

 

Na het succes van de eerste Zuid-Voetbaldag, in de herfstvakantie van 2014, kon een tweede editie niet uitblijven. Bewust werd er gekozen voor de laatste week van de schoolvakantie zodat de organisatie hoopte op een gelijk aantal deelnemers. Echter bleek, door overige evenementen in de regio, deze doelstelling niet haalbaar. Desalniettemin werd het een dag vol voetbalplezier en dat is toch het gevoel dat overheerst bij de organisatie.

Voetbalplezier ten voeten uit op 2de editie van de Zuid Voetbaldag

Voetbalplezier ten voeten uit op 2de editie van de Zuid Voetbaldag

Rond 09.15 uur begonnen 31 pupillen aan de warming-up onder de bezielende leiding van Han Piels van ZportZ. Vervolgens stonden er enkele clinics op het programma. Na de pauze, waarin de clubmascotte van Go Ahead Eagles erg populair was, werd er een 8-kamp afgewerkt. Tijdens de lunch werden er vele boterhammen verorberd om vervolgens de laatste onderdelen aan te vangen. De penaltybokaal en de finales ‘panna’ en ‘4-tegen-4’ zorgden voor de apotheose. Rond 15.30 uur vond de prijsuitreiking plaats waarna de deelnemers, moe maar voldaan, afdropen naar huis.

Mooie foto gemaakt door MAX Photography

Mooie foto gemaakt door MAX Photography

De organisatie kijkt terug op een mooie dag ondanks dat het draaiboek was opgesteld op meer deelnemers. Deze deelnemers betaalde slechts €10,- inschrijfgeld voor deze hele dag vertier. Er waren namelijk verschillende sponsoren voor het evenement gevonden. Voornamelijk lokale ondernemers hebben de Zuid Voetbaldag financieel gesteund zodat alle kosten (denk aan trainers, materiaal, lunch, drinken, medaille etc.) gedekt waren. Al het inschrijfgeld kwam zodoende ten goede aan de Stichting Wilp Staat Op. Ruim € 300,- kon men aan het eind van de dag bijschrijven en dat is toch een mooi resultaat.

 

De voetbaldag is overigens vernoemd naar Christian Zuidema. Christian was één van de oprichters van Wilp Staat Op en een zeer begenadigd voetballer. In april 2013 kwam Chris om het leven bij een verkeersongeval. “Het evenement is een eerbetoon aan die geweldige gozer. De voetballertjes van vandaag zullen hem niet kennen maar ze zullen ongetwijfeld nog eens horen wie deze ‘Zuid’ precies is.” Christians jongste zoon zorgde voor een symbolische kick-off van de dag. “Het mannetje is nog geen 2 jaar oud maar lijkt het talent van zijn vader te hebben. Chris zal trots hebben toegekeken toen hij die aftrap verzorgde” verteld Guus Kroes. Laatstgenoemde wil ook alle vrijwilligers nog eens hartelijk bedanken. “Al die handjes die we vandaag weer kregen aangeboden, het was hartverwarmend! Tot volgend jaar!”

 

Foto’s van deze mooie voetbaldag vindt u hier. Deze foto’s zijn gemaakt door Max Photography uit Wilp.

About Guus Kroes

Trotse voorzitter van de Stichting Wilp Staat Op.

Related Posts

WSO Diner - 18-03-16

2de WSO Diner in aantocht

Tweede editie van WSO Diner Op vrijdagavond 18 maart vindt de tweede editie van het...

WhatsApp Image 2020-01-13 at 19.42.27

Vegetarische diner levert €202,- op

Afgelopen vrijdag organiseerde wij een vegetarisch 5-gangen-diner. Vanwege uiteenlopende redenen kregen we last-minute een aantal...

Doneer aan onze deelnemers van de ACS

Er kan gedoneerd worden!

Inmiddels hebben Saar Kroes, Gert-Jan Gerrits en Irma Berger- Achterkamp een eigen actiepagina op de...

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*